ریپل / در دنیای سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال، به دلیل فناوری نوپای آن، اخبار و اطلاعات غلطی در بین کاربران شایع شده است و درک صحیح آن حائز اهمیت است.

5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

پی آسان : ریپل در سال ۲۰۱۷ چالش‌های فراوانی را پشت سر گذاشت و عملکرد فوق‌العاده‌ای در سال ۲۰۱۷ داشت. در ۲۰۱۷ ارزش کل ریپل به بیش از ۱۲۸ میلیارد دلار و به رتبه دوم ارزهای دیجیتال صعود کرد. جهشی که ریپل در سال گذشته میلادی داشت، حتی بیشتر از شرکت‌های نام آشنایی مانند اوبر و Airbnb بود.

مطمئناً با فعالیت زیادی که ریپل، بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ برای هدفش انجام داده است، جایگاه فعلی‌اش خیلی جای تعجب ندارد. آن‌ها بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ حدود ۹۳ میلیون دلار از شرکت‌های بین‌المللی بزرگی همچون Andreessen Horowitz و گوگل ونچرز و همچنین برخی از شرکت‌های سیلیکون ولی، سرمایه جذب کردند. شرکت‌هایی که روی ریپل سرمایه‌گذاری کردند، سابقه سرمایه گذاری روی استارت تاپ‌های بزرگی مثل فیس‌بوک، اوبر و اسلک را دارند. این یعنی آن به ریپل و اهدافش معتقد بودند.

چندین سال پیش جمله‌ی تاریخی «خورشید هرگز در این امپراتوری غروب نخواهد کرد» برای بریتانیای قدرتمند آن روزهای جهان کاربرد داشت اما امروز باید بگوییم «خورشید هرگز در امپراطوری ریپل غروب نخواهد کرد». شبکه ریپل همه جا آنلاین است. بیش از ۱۰۰ نهاد مالی دولتی و خصوصی اکنون از خدمات ریپل بهره می‌برند.5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

۵ حقیقت اصلی از ریپل که شاید نمی‌دانستید:

۱- ریپل همیشه XRP نیست!!

وقتی مردم نام ریپل را می‌شنوند، بلافاصله فکرشان به سمت ارز دیجیتال آن ها یعنی XRP می‌رود. البته حق دارند زیرا ریپل با سایر جوامع دیگر کاملا متفاوت است. وقتی ETH می‌خرید، به این معنی است که روی شبکه اتریوم سرمایه گذاری می‌کنید. وقتی BTC می‌خرید یعنی روی شبکه بیت کوین سرمایه گذاری می‌کنید اما وقتی XRP می‌خرید الزاما روی ریپل سرمایه گذاری نکرده اید.

ریپل، یک شرکت است که در حال حاضر فقط یکی از محصولات آن با XRP کار می‌کند. در مواقع شما وقتی XRP می‌خرید، روی یکی از محصولات شرکت ریپل، سرمایه گذاری کرده اید. برای درک بهتر این موضوع شرکت ریپل را بررسی می‌کنیم.

چیزی که امروز به اسم شرکت ریپل وجود دارد، در سال ۲۰۱۲ با عنوان Opencoin شروع به کار کرد و در سال ۲۰۱۵ به Ripple تغییر نام داد. این نهاد در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا مستقر است. در دفتر مرکزی ریپل، ۱۵۰ کارمند کار می‌کنند. ریپل در واقع سازنده محصولات مبتنی بر دفترکل برای بانک‌ها و نهادهای مالی است.

5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

دفتر مرکزی ریپل در کالیفرنیا

ریپل، چه محصولاتی دارد؟

در حال حاضر آن‌ها سه محصول اصلی دارند که عبارت‌اند از: xCurrent، xRapid و xVia

شبکه xCurrent گل سرسبد محصولات این شرکت است. این سیستم برای بانک‌ها امکان انتقال سریع و امن و کم هزینه پول به سراسر جهان را به صورت غیرمتمرکز فراهم می‌کند. این محصول از دفترکل غیرمتمرکز ریپل به نام RippleNet، بهره می‌برد و واحد ارز دیجیتال XRP هیچ کاربردی در آن ندارد.

شبکه xRapid به بانک‌ها کمک می‌کند تا برای تجارت در بازارهای نوظهور نقدینگی خوبی داشته باشند. این تنها محصول شرکت ریپل است که از XRP استفاده می‌کند. بانک‌ها می‌توانند از این واحد ارزی برای ذخیره ساده‌تر پول‌هایشان در تجارت‌ها بهره‌مند شوند اما به دلیل نوسانات قیمتی نگرانی‌هایی وجود دارد.

شبکه xVia در حال توسعه است و پیشبینی شده که نیمه سال ۲۰۱۸، بهره برداری شود. این شبکه مشابه xCurrent است، اما اجازه می‌دهد تا اشخاص دیگر هم علاوه بر بانک‌ها (مانند شرکت‌ها و ارائه دهندگان سیستم‌های پرداخت) از طریق بانک‌ها پول ارسال کنند. ارز دیجیتال XRP در شبکه xVia هم کاربردی ندارد.

بیش از ۱۰۰ موسسه مالی بزرگ از ریپل استفاده می‌کنند اما کدام محصول ریپل؟ همه آن‌ها از شبکه xCurrent بهره می‌برند که واحد ارزی XRP هیچ کاربردی در آن ندارد. در حال حاضر تنها چند موسسه کوچک از xRapid استفاده می‌کنند.

این بدان معنی است که تیترهای زیادی مبنی بر استفاده بانک‌های مختلف از ریپل برای شرکت اصلی مفید است اما لزوماً دلیلی بر موفقیت XRP نیست. البته به علت ناآگاهی بیشتر سرمایه گذاران، اخبار پذیرش ریپل، عموماً باعث رشد قیمت توکن های XRP می‌شود. به این نکته هم توجه کنید که احتمال پذیرش xRapid توسط بانک‌ها در آینده زیاد است.

۲- XRP ارز آینده نیست

وقتی مردم نام بیت کوین را می‌شنوند، آن را به عنوان یک پول دیجیتال درک کرده‌اند. با بیت کوین می‌توانید بدون هیچ محدودیت و واسطه‌ای به سراسر جهان پول ارسال کنید.5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

شاید ارز دیجیتال XRP با تغییراتی بتواند آینده ساز شود اما در حال حاضر کاربرد اصلی آن در بانکداری است. ریپل فعلاً برنامه‌ای برای تغییرات اهداف از خود نشان نداده است.

ریپل به عنوان یک شرکت کار بزرگی انجام داده است. با تمرکز بر روی بانک‌ها و مؤسسات مالی، آنها می‌توانند ارزش و سرمایه گذاری سودآوری ایجاد کنند.

مشکل این است که برخی از سرمایه گذاران با این امید که ریپل، بیت کوین را از رده خارج خواهد کرد و با توجه به قیمت نسبتاً پایین آن، به طرز جنون آمیزی ریپل می‌خرند. احتمال این اتفاقات صفر نیست ولی هدفی که ریپل، در حال حاضر دنبال می‌کند، چشم انداز دیگری را نشان می‌دهد.

در واقع در وضعیت فعلی این گونه به نظر می‌رسد که هدف واقعی آنها رقابت با سوئیفت است.

۳- ریپل تنها نیست

ریپل تنها شرکت علاقه‌مند به انقلاب بانکداری نیست.

استارت تاپ R3 هم سیستمی شبیه به ریپل دارد. آن حدود ۱۰۷ میلیون دلار از سرمایهداران بزرگ جذب سرمایه کرده‌اند و از دفترکل توزیع شده برای تسهیل پرداخت‌های بانکی استفاده می‌کنند. در حال حاضر حدود ۷۰ بانک بزرگ جهانی از سیستم آن‌ها بهره می‌برند و دلیل اینکه احتمالاً اسمی از R3 نشنیده‌اید این است که ارز دیجیتالی ارائه نداده‌اند.

سوئیفت با بیش از ۱۱،۰۰۰ مؤسسه کار می‌کند و بیش از ۲۶۰۰ نفر کارمند دارد. برای گرفتن این بازار، ریپل باید ۱۰۰ برابر بیشتر تلاش کند. نکته اینجاست که اگر سوئیفت که نامی آشنا برای سیستم‌های بانکداری است، بلاک چین خود را توسعه دهد چه خواهد شد؟

5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

آیا سوئیفت می‌تواند بلاک چین خود را توسعه دهد؟ هری نیومن، مدیر بخش بین‌الملل سوئیفت به نظر می‌رسد که از ریپل، نگران نیست. او بلاک چین را سیستم ساده‌ای می‌داند که اگر تقاضا داشته باشد، در کسب و کارشان اجرا خواهند کرد.

«اگر استفاده از این فناوری (بلاک چین) برای مشتریان مفید باشد، ما هم انجامش خواهیم داد. من این چیزها را مزاحمت نمی‌دانم. تمام فناوری‌های ساختاری می‌توانند مورد بررسی و پذیرش قرار گیرند.»

و حرفشان با عملشان یکی است. آن‌ها در حال آزمایش بلاک چین و قراردادهای هوشمند هستند.

استلار (XLM) یکی از شبکه‌هایی است که برای حل مشکلات ریپل، توسط جد مکالب، یکی ازبنیان‌گذاران ریپل، در سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرد.

استلار اکنون در رده هشتم ارزهای دیجیتال قرار دارد، توافقنامه هایی با IBM و ارائه دهندگان سیستم‌های پرداخت در استرالیا، اندونزی، مالزی و کره به امضا رسانده است.

استلار تمرکز خود را از سیستم‌های بانکداری خارج کرده است و به نظر توانایی های بیشتری نسبت به ریپل دارد. استلار از قراردادهای هوشمند هم که جز کلیدی شبکه محبوب اتریوم است، پشتیبانی می‌کند.

۴- ریپل کاملاً غیرمتمرکز نیست

ریپل کنترل RippleNet را در اختیار دارد و در حال حاضر دارای ۶۲ درصد از کل واحدهای XRP است. این یکی از نگرانی‌های سرمایه گذاران است اما ریپل، قول داده که واحدهای ارزی را متناسب با زمان و نیاز بازار توزیع کند.

5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

ریپل، در نظر دارد تا هر ماه حدود ۱ میلیارد واحد از ریپل را توزیع کند. واحدهای XRP محدود هستند و فقط ۱۰۰ میلیارد واحد از آن تولید شده است.

همانند بقیه شرکت‌های متمرکز، سرمایه گذاران ناچار به اعتماد به ریپل، هستند. قطعاً یک شرکت متمرکز نمی‌تواند تمام تعهدات و اهدافی را که وعده داده اجرا کند.

یکی از دلایلی که ارزهای دیجیتال در گذشته شکست خوردند، همین مسئله تمرکز بود. ارزهایی مانند E-gold, liberty، tencent و … پس از مدتی به دلیل فشار دولت‌ها شکست خوردند اما تمرکز زدایی بیت کوین باعث بقایش شده است. البته همانظور که در بالا گفتیم هدف ریپل، فعلاً تسهیل پرداخت‌های بانکی ست اما در صورتی که قصد هدفی فرای این را داشته باشد، با تمرکز به مشکل می‌خورد.

۵- پذیرش XRP ≠ افزایش قیمت

5 حقیقت بزرگ از ریپل که باید قبل از سرمایه گذاری بدانید

کمی تصور کنیم. فرض کنید همه چیز طبق برنامه پیش رود. تعداد بانک‌های استفاده کننده از ریپل، ۱۰۰ برابر شود. بانک‌هایی که xCurrent استفاده می‌کنند تصمیم به استفاده از XRapid که واحد xrp در آن کاربرد دارد هم بگیرند. آنها xRapid را انتخاب کرده‌اند تا همه‌ی معاملات خود را از طریق آن پردازش کنند حتی معاملات میلیون دلاری. سوئیفت هم نتوانسته با شرایط هماهنگ شود، مشتریانش را از دست داده و در نتیجه تعطیل شده است.

شما خوشحالید. بیش از ۵ تریلیون دلار پول روزانه با استفاده از XRP جابه جا می‌شود. با چنین فرض‌هایی قیمت هر واحد XRP باید سر به فلک کشیده باشد درست است؟ خب نه لزوماً.

ارزش XRP با توجه به سرمایه گذاری و ذخیره آن توسط مردم، تعیین می‌شود. بانک‌هایی که پول را در سراسر جهان به گردش می‌اندازند، این‌گونه نیستند. در حقیقت، بانک‌ها باید پول را همیشه در گردش درآورند به دلیل ترس از نوسانات از ذخیره بلند مدت XRP امتناع می‌کنند.

این به این معنی است که بانک‌ها XRP ها را در مدت زمان کوتاه مدت نگهداری خواهند کرد. بانک‌ها اصلی‌ترین کاربران XRP خواهند بود و با توجه به سرعت بالای تراکنش ریپل، واحدهای XRP احتمالاً سریعاً به ارزهای سنتی تبدیل خواهد شد و در نتیجه شاید خیلی ارزش کل بازار بالا نرود. (البته با توجه محدود بودن واحدهای XRP اگر شرکت به خوبی حرکت کند قطعاً شاهد رشد قیمت خواهیم بود اما نباید انتظار ریپل ۱۰۰ دلاری را در پنج سال آینده داشته باشید.)

نتیجه

ریپل خوب است اما موفقیت XRP برای سرمایه گذاران یک چالش بزرگ است. از آنجا که ریپل، یک شرکت متمرکز است و محصولات آن توسط شرکت پشتیبانی می‌شود، اگر ریپل بمیرد واحد XRP هم خواهند مرد.(بنابراین شرکت باید درصدد تغییرات ساختاری بزرگ باشد)

ریپل، باید برای رسیدن به شرکت‌هایی مانند سوئیفت باید ۱۰۰ برابر قدرتمندتر باشد و بانک‌های خیلی بیشتری را برای استفاده از xCurrent و بعد از آن Xrapid و در نتیجه XRP متقاعد کند.

در این حال، سوئیفت که یک شرکت ۴۵ ساله بزرگ است به این سادگی‌ها اجازه از دست رفتن جایگاهش را نمی‌دهد و در صدد تطابق با فناوری‌های موجود بر خواهد آمد. همچنین R3 و دیگر شرکت‌های این حوزه رقبای دست و پا بسته‌ای برای ریپل، نیستند.

اگر امروز تمام ۱۰۰ میلیارد سکه توزیع شوند و ارزش کل ریپل را هم ۲۳۱ میلیون دلار (ارزش کل فعلی سوئیفت) در نظر بگیریم، قیمت هر واحد ۰٫۰۰۲۳ خواهد شد.

با تمام این حرف‌ها ریپل هنوز یک شرکت خارق  العاده است. آن‌ها یک شرکت نسبتاً جوان هستند که می‌توانند محصولات دیگری را ارائه دهند. همچنین تغییرات ساختاری می‌تواند باعث بهبود کاربرد XRP شود.

منبع: Hackernoon