فین تک و استارتاپ های جدید
فینتک یا فناوری مالی به معنای کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است. شرکتهای فعال در زمینه فناوریهای مالی عموما استارتآپهایی هستند که تلاش میکنند خودشان را در سیستمهای مالی جا بیندازند و شرکتهای سنتی را به چالش بکشند و کسب و کارهای جدیدی که با پرداخت های های خود از طریق اینترنت مثل پی پال وانواع آن این سیستم سنتی را دگرگون کنند. نوآوری در خدمات مالی؛ این عنوان برای نامیدن گستره وسیعی از اپلیکشنهای فناورانه به کار میرود که در بخش زیادی از ابتدا تا انتهای زنجیره ارزش محصولات مصرفی کاربرد دارند؛ همینطور تازهواردانی که بازیگران فعلی را به رقابت فراخواندهاند و نیز برای نامیدن پارادایمهای جدیدی مانند بیتکوین استفاده میشود. فین تک یکی از علاقهمندیهای جدید سرمایهگذاران است و تبدیل به یکی از زمینههای مورد توجه کارآفرینان برای راه اندازی کسب و کارهای جدید و استارتاپ ها خلاقانه شده است.
در ایران، در سالهای اخیر به حوزه فین تک توجه خاصی شده است. حوزهٔ مالی در کشور ما سال هاست بنا به شرایط و ضوابط، محیط بسته و محدودی را تجربه کرده است و همین امر تقاضای زیادی برای خدمات نوآورانه و فناورانهٔ مالی در بین فعالان حوزهٔ کسب و کار به وجود آورده که در استقبال از استارتاپهای فین تک نیز مشهود بوده است. هریک از این استارت آپها با تعریف گروه خاصی از مشتریان، با ارئه راه حلی نهایی و سفارشی شده، بخشی از نیازهایی که بانکها و موسسات فعلی قادر به پاسخگویی به آنها نیستند را پوشش میدهند. بعضی فین تک ها در حوزه استارتاپ ها :
ارائه دهنده درگاه پرداخت مثل پی پال ، خدمات آنلاین مالی و کیف پول الکترونیک،
ارائه دهنده درگاه پرداخت, کیف پول آنلاین مستر کارت ها و ویزا کارت ها دریافت و پرداخت ها از درگاه پی پال
فینتک اشارهای است به اپلیکیشنهای جدید، فرایندها، محصولات و مدلهای کسبوکار جدید در صنعت خدمات مالی. این راهحلها به چند حوزه قابل تقسیم است:
.بخش بانکداری یا بیمه که به عنوان بخشهای بالقوه کسبوکار شناخته میشوند. راهحلهایی که برای صنعت بیمه هستند.
.راهحلهایی که به فرایندهای پشتیبانی از کسبوکارها اشاره دارند مانند اطلاعات مالی، پرداختها، سرمایهگذاری، تامین مالی، مشاوره و فرایندهای حمایت متقابل. یک مثال راهحلهای پرداخت موبایلی یا همراه استو یا پرداخت هایی که با پی پال انجام میشود.
.سومین دسته آنهایی هستند که با تمرکز بر بخشی از مشتریان در حوزههایی مانند بانکداری خرد، بانکداری اختصاصی و بانکداری شرکتی و همینطور بیمههای عمر و غیر آن مشخص میشوند
. در نهایت راهحلهایی هستند که با توجه به موقعیت بازارشان گستره وسیعی را شامل میشوند. برخی به عنوان مثال خدماتی مانند سیستمهای مدیریت مالی شخص .
چرا کسی به این اصل مهم توجه نمیکند که فینتکها کسبوکارهایی «هایتک» و با ریسک بالا هستند!
این روزها «فینتک»، به واژهای هیجانانگیز برای فضای بانکی و مالی تبدیل شده است، بیآنکه مهم باشد فضای کارآفرینی آمادگی ورود آن را داشته است یا خیر. صرفنظر از اینکه اقبال عمومی، پذیرش بانکها یا وجود محصولات مرتبط، دلیلی برای مقبولیت آن شده یا خیر، محبوبیت و جای خود را پیدا کرده است.
بانکها باید نقش فینتکها را بپذیرند و فینتکها هم باید قبول کنند که به بانکها نیاز دارند. بدنه حاکمیت نگاه سلبی به فینتکها ندارد وگرنه از ابتدا آنها را فیلتر میکرد؛ مانند کاری که با یوتیوب کرد. فینتکها با ماندن در ایران چند خدمت میکنند؛ یکی کارآفرینی و خوداشتغالی، دوم به عنوان افراد نخبه، به پدیده فرار مغزها رونق نمیدهند و در ایران میمانند و سوم اینکه با تولید ابزارهای نوین، مانع خروج ارز از کشورمان میشوند …
ثبت ديدگاه