پذیرش در دانشگاهای خارج از کشور

هر دانش پژوهی که از یکی از دانشگاه‌های ایران مدرک ( دیپلم و پیش دانشگاهی ، لیسانس ، فوق لیسانس ) گرفته است می تواند تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهد برای گرفتن  پذیرش  مرحله اول شناخت خود و خواسته های خود است، اما روند اقدام به پذیرش ( Apply ) دانشگاه های بین المللی در مقاطع مختلف بسته به دانشگاه ، شهر ، کشور و سال اقدام متفاوت است که با مراجعه به سایت دانشگاه ها در هر سال و مطالعه نیازمندی ها ( Requirements ) از نحوه و شرایط اقدام پذیرش آگاه خواهید شد.شرایط و ملزومات پذیرش در دانشگاه های مورد نظرتان را بررسی کرده و برای آن آماده شوید برای پذیرش گرفتن از دانشگاه های خارج از کشور، معمولا در مرحله پر کردن فرم های تقاضا برای بررسی پرونده تان، از شما نمره زبان مثل تافل و آیلتس (IELTS و TOEFL) از یکی از موسسات معتبر می خواهند. بنابراین باید حدود یک سال قبل از اقدام برای پذیرش، به فکر خواندن زبان، ثبت نام در آزمونها و دادن امتحان باشید.

مدارک مورد نیاز برای اقدام بهپذیرش ( Apply ) :

» مدرک بین المللی زبان انگلیسی [۱] : نمره‌ ی یکی از آزمون های TOEFL ( تافل ) [۲] یا IELTS ( آیلتس ) [۳] و یا آزمون های مرتبط با اقدام به پذیرش دوره کارشناسی اعم از SAT ( ست ) [۴] برای آمریکا ، YOS داخلی برای ترکیه و … .

» آزمون GRE General ( جی آر ای عمومی ) [۵] : برای دانشگاه‌های آمریکا و برخی از دانشگاه‌های کانادا و سایر کشورها

» آزمون GRE Subject ( جی آر ای موضوعی ) [۶] : برای برخی رشته ها اعم از فیزیک ، زیست ، ریاضی و … .

» آزمون GMAT ( جیمت ) [۷] : برای رشته های مدیریت ( Management ) .

» مدارک تحصیلی [۸] : مدرک کارشناسی ( دانشنامه ) برای پذیرشکارشناسی‌ارشد یا دکترای پیوسته ، مدرک کارشناسی ارشد ( دانشنامه ) برای پذیرش دکترا .

» رزومه [۹] : ( Resume & CV ) .

» مقالات علمی [۱۰] ، نوشتن کتاب [۱۱] : ضروری نیست اما توصیه می‌شود .

» ریزنمرات تحصیلی [۱۲] : ( Official Transcript ) برای دانشجویان سال آخر ریزنمرات رسمی تا آخرین نمره ترم جاری .

» توصیه نامه از اساتید : [۱۳] ( Letter of Recommendation ) .

» انگیزه نامه : [۱۴] ( Statement of Purpose ).

 

پذیرش2

پذیرش

زمان مناسب برای اقدام به پذیرش ( Apply ) :

چنانچه شما قصد دارید که در پاییز سال آینده تحصیلات خود را در خارج از کشور آغاز کنید ، معمولا لازم است که مدارک مورد نیاز را تا قبل از پایان سال جاری میلادی تکمیل نموده باشید ، به عنوان نمونه چنانچه شما قصد دارید که در پاییز سال 2013 میلادی تحصیلات خود را شروع نمایید ، باید مدارک مورد نیاز را تا قبل از پایان سال 2012 آماده کرده باشید .

اصولا دانشگاه ها در دو نوبت اقدام به پذیرش می کنند : پاییز ( Fall ) و بهار ( Spring ) که بسته به دانشگاه و کشور ددلاین های ( Deadline ) متفاوتی دارند . تنها تفاوت پذیرش در این دو ترم نسبت به هم در میزان احتمال بیشتر در دریافت کمک هزینه ( TA / RA ) و … می باشد .

از آنجا که نتایج آزمون های بین المللی زبان خارجه و همچنین GRE General بلافاصله پس از آزمون آماده نخواهد شد و معمولا چند هفته پس از آزمون قابل ارسال به دانشگاه‌ها می‌باشد ، اکیداً توصیه می‌شود که تا قبل از آبان ماه سال جاری این آزمون ها گذرانده شود . ددلاین دانشگاه‌های مختلف برای ارسال مدارک متفاوت است ، اما اغلب دانشگاه‌های کانادا و آمریکا از شما می‌خواهند که مدارک را بین ۶ تا ۹ ماه قبل از شروع ترم برای آنها ارسال نمایید ، به عنوان نمونه ددلاین اغلب دانشگاه‌های آمریکا برای شروع تحصیل در پاییز سال 2013 میلادی ، ماه دسامبر سال 2012 یا ژانویه سال 2013 می‌باشد.

 

پذیرش

گرفتن پذیرش

بسیاری از دانشجویان در زمان ارسال مدارک همچنان مشغول به تحصیل هستند و هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌انداز این رو اصولا دانشگاه‌ها به شما این امکان را می‌دهند که در زمان شروع تحصیل یا حتی بعد از شروع تحصیل ، مدرک گواهی پایان دوره تحصیلی ( دانشنامه ) از مقطع قبلی را به واحد ثبت نام دانشگاه ارائه نمایید . در نتیجه در زمان ارسال مدارک لازم نیست که حتما فارغ‌التحصیل شده باشید ، می‌توانید در سال آخرِ تحصیل مدارک خود را ارسال نمایید . بدیهی است که قبل از شروع تحصیل در خارج از کشور باید از دانشگاه‌ فعلی فارغ‌التحصیل شده باشید .

مراحل پروسه اقدام به پذیرش ( Apply ) :

1 . انتخاب کشور ، شهر و دانشگاه ها ( University Ranking )
2 . تماس با اساتید دانشگاه ها
3 . ترجمه مدارک تحصیلی و سایر مدارک
4 . پر کردن تقاضانامه دانشگاه ها ( Application Form )
5 . پرداخت هزینه های دانشگاه ها ( Application Fee )
6 . ارسال مدارک به دانشگاه ها

لینک های مرتبط :

همه چیز در باره انتخاب دانشگاه در خارج کشور

مقاله ISI