همه چیز درباره IEEE

ر اواخر قرن هجده میلادی و با ظهور نیروی عظیم الکتریسیته توسط دانشمندان و مخترعان بزرگی همچون توماس ادیسون و نیکلا تسلا خلأ یک انجمن قدرتمند علمی مرتبط با برق کاملاً حس گردید. به همین جهت دانشمندان و صنعتگران وقت در سال ۱۸۸۴ میلادی نسبت به تأسیس مؤسسه مهندسان برق امریکا به اختصار IEEE مبادرت ورزیدند. هدف از تأسیس این انجمن «ترویج هنر و علوم مرتبط با تولید و استفاده از برق و رفاه افراد شاغل در این صنایع با استفاده از روابط اجتماعی، خواندن و بحث در مورد مقالات حرفه‌ای و گردش و به هم پیوستن اطلاعات به دست آمده با استفاده از انتشار در میان اعضا» اعلام شد. از جمله مشهورترین بنیانگذاران این انجمن نیکلا تسلا، توماس آلوا ادیسون، الیهو تامسون، ادوین هوتسون و ادوارد وستون بودند. نخستین رییس این انجمن نیز «نوروین گرین» رییس شرکت وسترن یونیون تلگراف امریکا بود.نزدیک به سه دهه بعد، با پیشرفت چشمگیر تکنولوژ‌های مخابراتی و بی‌سیم، پیشگامان الکترونیک رادیویی در سال ۱۹۱۲ مؤسسه مهندسان رادیو را در ایالت نیویورک تأسیس کردند. مؤسسه مهندسان رادیو که به اختصار IRE نامیده شد؛ برخلاف IEEEکه تمام تمرکز آن در داخل امریکا بود، به فعالیت‌های بین‌المللی می‌پرداخت.

دیری نپایید که پژوهشگران و بنیانگذاران دو مؤسسه AIEE و IRE به این نتیجه رسیدند که بسیاری از فعالیت‌ها و تحقیقات دو مؤسسه مشابه یکدیگر بوده و عملکردی یکسان دارند. بر همین اساس در سال ۱۹۶۳ از به هم پیوستن AIEE و IRE، مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک یا همان IEEE شکل گرفت.

IEEE از مهمترین مؤسسات استانداردسازی حال حاضر دنیا محسوب می‌شود. استانداردسازی این مؤسسه طیف وسیعی از موضوعات از جمله مهندسی پزشکی، فناوری اطلاعات، مخابرات، حمل و نقل، نانو فناوری و … را در بر می‌گیرد. به عنوان مثال یکی از استانداردهای مهم این مؤسسه ۸۰۲. ۱۱ IEEE است که مربوط به ارتباطات بی سیم بوده و در لپ‌تاپ‌های امروزی نیز به کار می‌رود.

این مؤسسه حدود ۴۰ جامعه (society) دارد که هریک در زمینه خاصی از مهندسی برق تمرکز دارند. همچنین این مؤسسه با انتشار ۱۰۰ مجله و ژورنال معتبر علمی و تخصصی، حدود ۳۰ % از کل متون جهان را در زمینه برق و کامپیوتر منتشر می‌کند. کلیه این نشریات به همراه نشریات صد‌ها کنفرانسی که تحت حمایت IEEE برگزار می‌گردند، در IEEE Xplore منتشر می‌شوند.

اکثر اعضای این مؤسسه، مهندسان رشته‌های برق و کامپیوتر هستند. اما جوامع گوناگون این مؤسسه باعث گردیده تا افرادی از علوم و رشته‌های دیگر نظیر ریاضیات، فیزیک، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و … نیز در آن عضو شوند.

IEEE (آی تریپل ای) موسسه مهندسان برق و الکترونیک (Institute of Electrical and Electronics Engineers) است که هدف آن پیشبرد فناوری در حوزه های وابسته به مهندسی برق و کامپیوتر است. موسسه IEEE با داشتن بیش از 430 هزار عضو در 160 کشور جهان، بزرگترین انجمن مهندسان برق و کامپیوتر محسوب می شود.
IEEE برای اعضای خود مزایایی را در نظر می گیرد که برخی از این مزایا عبارتند از: ارتباط با دیگر اعضای IEEE در سراسر دنیا، اطلاع از اخبار علمی، استفاده از ایمیل مجازی IEEE با آدرس [email protected]، تخفیف ویژه در ثبت مقالات در کنفرانس های IEEE، شرکت در کنفرانس های (آی تریپل ای) در داخل و خارج از کشور، دسترسی به کتابخانه (آی تریپل ای) و برخی مزایای دیگر که اعضا متناسب با نوع عضویت خود، از این مزایا بهره مند خواهند شد.

 

تاریخچه IEEE ایران

در سال ۱۳۴۸ شمسی با تلاش‌های فراوان دکتر عباس چمران نمایندگی IEEE در ایران بنا نهاده شد. با گذشت نزدیک به یک دهه و همزمان با انقلاب اسلامی ایران، فعالیت بخش ایران متوقف گردید. اما دیگر بار در سال ۱۳۶۸ به همت برخی از اساتید دانشگاه و به سرپرستی دکتر حسن غفوری‌فرد بخش ایران فعالیت رسمی خود را مجدداً آغاز نمود.از دیگر افراد سرشناس و تأثیرگذار بخش ایران می‌توان به پروفسور جواد صالحی (عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف)، پروفسور کارو لوکاس (پدر رباتیک ایران) و پروفسور رضا فرجی دانا (وزیر پیشین وزارت علوم) نام برد. هم اینک پروفسور محمود شاه آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، رییس بخش ایران است.

IEEE ازمون

IEEE

 

هزینه های عضویت در IEEE

دو نوع عضویت دانشجویی (Student) و عضویت حرفه ای (Professional) در این موسسه وجود دارد و هزینه عضویت در IEEE نسبت به کشور محل اقامت متقاضی، نوع عضویت و مدت زمان آن متفاوت است. لیست هزینه حق عضویت ها را در سایت IEEE می توانید مشاهده کنید.
هزینه یکساله عضویت دانشجویی 27 دلار است و در صورتی که بخواهید مقالاتی را که به واسطه عضویت شما در اختیارتان قرار می گیرد به صورت چاپی نیز دریافت کنید، این هزینه 41.95 دلار خواهد بود.

برای دریافت مقالات چاپی، هنگام ثبت نام، در قسمت Membership Media Option، دکمه edit را کلیک کنید و در ردیف Spectrum IEEE تیک مربوط به دریافت مقالات به صورت چاپی (Print) را نیز انتخاب کنید.

عضویت حرفه ای دو نوع الکترونیکی و غیر الکترونیکی دارد. در حالت الکترونیکی، اعضا بصورت الکترونیکی مقالات و مجلات (آی تریپل ای) را دریافت می کنند و حق عضویت آن 89 دلار است و در حالت غیرالکترونیکی اعضا از طریق پست می توانند مجلات را دریافت کنند و حق عضویت آن 160 دلار است.

هنگام پر کردن فرم عضویت دانشجویی، شما می بایست تاریخ احتمالی فارغ التحصیلی خود را وارد نمائید و تا پایان تاریخی که به عنوان فارغ التحصیلی وارد کرده اید، می توانید عضویت دانشجویی را هر سال تمدید کنید و حداکثر شش سال می توانید عضویت دانشجویی داشته باشید و بعد از آن بایستی به عنوان عضو حرفه ای (Member) اقدام به تمدید نمائید.

هزینه های عضویت در IEEE

 

چگونگی عضویت در IEEE

جهت عضویت در IEEE ابتدا می بایست به بخش عضویت سایت مراجعه کنید و نسبت به عضویت در سایت اقدام کنید. هنگام عضویت، دو گزینه پیش رو دارید:

  1. عضویت به عنوان دانشجو (Join as a student)
  2. عضویت به عنوان فردی حرفه ای (Join as a professional)

بعد از انتخاب یکی از این دو گزینه روی Create Account کلیک کرده و فرم مربوطه را پر نمائید. در صفحه اول مشخصات فردی و ایمیل خود را وارد می نمائید و روی دکمه Create account and continue کلیک می نمائید. در صفحه دوم اطلاعات تکمیلی را در بخش های مختلف وارد می کنید. در همین مرحله یکی از اطلاعاتی که از شما خواسته می شود، اطلاعات کارت اعتباری جهت پرداخت هزینه عضویت می باشد . بعد از پرداخت، عضویت شما تکمیل خواهد شد و شما ایمیلی مبنی بر تائید عضویت خود از IEEE دریافت خواهید کرد.

الزامی در عملیات پرداخت در همان زمان ثبت نام نیست و شما می توانید کلیه اطلاعات خود را وارد نمایید و در زمان دیگری عملیات پرداخت را انجام دهید، اما در نظر داشته باشید که تا زمانی که حق عضویت را پرداخت ننمایید، عضویت شما کامل نیست و صرفا یک نام کاربری در این سایت دارید.

همچنین تمدید عضویت IEEE نیز به صورت یکساله است اما هنگامی که تنها برای اولین بار عضو می شوید می توانید شش ماهه نیز عضو شوید. بعد از اتمام دوره عضویت، در صورت تمایل می توانید نسبت به تمدید عضویت خود اقدام کنید. جهت این کار می توانید از طریق لینک تمدید ثبت نام، نسبت به تمدید عضویت خود اقدام کنید و پس از وارد شدن به این صفحه روی دکمه Renew کلیک کرده و ادامه مراحل را انجام دهید.

 

لینک های مرتبط :

درباره مقالات elsevier

arbnb چیست و چگونه کار میکند؟